Open inschrijving

Ontwikkel het doorgronden van complexiteit en verdiep je persoonlijke interventiekracht

Organisatiecoach | Opleiding

Na deze opleiding ben je in staat om organisaties te helpen om zichzelf meerdimensionaal te diagnosticeren. Vervolgens kun je ze begeleiden bij het zelf ontwerpen van een compact praktisch plan om werkende weg hun verbeeldende doelen te realiseren.

De opleiding is geaccrediteerd door de Stichting Post-HBO Beroepsonderwijs. Succesvolle afronding geeft recht op het diploma Organisatiecoach en definitieve opname van de gediplomeerde in het abituriëntenregister.

Modules (ook los te volgen)

 •     Managementcoaching    
 •             Teamcoaching           
 •     Organisatiecoaching    

We werken met groepen van 6 - 12 deelnemers

BEGELEIDEN VANUIT BEWUST ZIJN | Training

In je werk heb je niet alleen ontdekt hoe belangrijk je verworven kennis en vaardigheden zijn, maar ook dat uiteindelijk jij zelf het belangrijkste instrument bent. Tussen het recept en het gerecht staat immers altijd jij, de kok.

Je weet waarschijnlijk uit eigen ervaring dat je de beste versie van jezelf inzet, als je dicht bij jezelf bent. Dan sta je het meeste in contact met jezelf en daarmee met je omgeving. Op die manier kun je vanuit vrijheid, in plaats van stress, denken, doen en – vooral – laten.

Het waarom van deze training is gelegen in het vergroten van je vaardigheid om vanuit die vrije grondhouding in je begeleidingswerk te staan. En er telkens naar terug te kunnen keren als je je weer in de geconditioneerde, stressvolle staat bevindt.

Als beeld van hoe je je vanuit die middenpositie leeft en werkt, kun je je een tuimelaar voorstellen: enerzijds beweegt die mee,
maar door het lood onderin, is hij ook stabiel.

We werken met groepen van 6 - 12 deelnemers

Advanced Teamcoach opleiding |

Na deze opleiding ben je in staat om teams te coachen naar High Performance, door ze, in hun organisatiecontext, te bezien als een levend en gelaagd systeem. Bijzondere aandacht krijg jij als coach om je eigen professionele zelfbeeld te verhelderen en stevig te kunnen staan in de zeer uitdagende rollen die je hierbij moet kunnen vervullen.

De opleiding is naar verwachting eind 2021 geaccrediteerd door de Stichting Post-Hbo Beroepsonderwijs. Succesvolle afronding geeft recht op het diploma Senior Teamchoach en definitieve opname van de gediplomeerde in het abituriëntenregister.

Modules

 • 1. Setting the scene
 • 2. Verkennen van de ontwikkelingsruimte
 • 3. Onderleggers van groepsdynamica
 • 4. De senior teamcoach
 • 5. Sensemaking en interveniëren
 • 6. Loslaten en afscheid nemen

We werken met groepen van 6 - 12 deelnemers

In company

Werk aan je management-, advies- of coachvaardigheden

Provocatief coachen | Training

Provocatief coachen is een stevige tegendraadse manier van werken, waarbij via prikkeling, overdrijving en humor de cliënt (of het team) snel in productieve verwarring wordt gebracht en hierdoor in staat is zijn probleem te accepteren, te normaliseren of te verwerpen.

Er zijn circa 55 provocatieve technieken beschikbaar. Je ervaart welke met name goed bij je passen en wat voor jou de meest natuurlijke manier is om die te demonstreren.

We werken met groepen van 6 - 24 deelnemers

Confronterend coachen | Training

Confronterend coachen is een manier van begeleiden waarbij je als coach in de werkrelatie met je cliënt stevige persoonlijke spanning opbouwt en vasthoudt. Hierdoor wordt de cliënt gestimuleerd om snel de werkelijke onderliggende motieven, drijfveren en emoties voor zijn improductieve gedragskeuzes en beslissingen te openbaren.

Hierop wordt vervolgens door de coach met begrip en empathie gereageerd, zodat de cliënt zich voor zijn getoonde kwetsbaarheid gewaardeerd voelt en aangemoedigd wordt om hiermee door te gaan.

 • de confronterende grondhouding
 • De 4 verschillende manieren om te confronteren
 • Bruikbare combinaties met andere interventie-methoden
 • Integratie van het confronteren met de eigen succesvolle begeleidingsstijl
 • Toepassingsgebieden (individueel, teams, organisaties)

We werken met groepen van 6 - 12 deelnemers

Uitgelichte ervaringen

Bij Boeii leiden we mensen op om organisaties zelforganiserend in te richten.

★★★★★

Marlies van Hal | Oud-deelnemer

Kennismaken met Rob is zijn drive ervaren. Uitgaande van de reeds aanwezige kennis en ervaringen binnen de groep, weet Rob op sfeervolle en humoristische wijze op kenmerkende wijze (nuchter – betrokken) verbinding en vertrouwen te creëren door te prikkelen en uit te dagen om zodoende individueel en samen tot een next level te komen. Niet voor minder onderdoen doch jezelf blijven door scherp te blijven, een kritische houding aan te nemen; bestaande theorieën tegen het licht te houden, aanpassingen hierop te doen of geheel bij te stellen. Theorie en (eigen)praktijk worden met elkaar afgewisseld; de cursusdagen liggen vast – het tempo en de diepgang waarmee je de opleiding doorloopt bepaal je zelf. Voor iedereen die het beste uit zichzelf, het team of de organisatie wil halen een opleiding die ik van harte aanbeveel.

Opdrachtgevers

Enkele van de bedrijven waar onze deelnemers werken