Actiocoaching

De ene cliënt ervaart het verlies van werk als een persoonlijk drama, terwijl de ander het juist als een stimulans tot vernieuwing ziet. Gevoelens van onzekerheid, machteloosheid, woede en verdriet zijn in een dergelijke situatie even gerechtvaardigd als optimisme, creativiteit, moed en verlangen. Ze zijn allemaal nodig bij het ontwikkelen van de combinatie zelfinzicht, verkennen van nieuwe mogelijkheden en actie. En uiteindelijk is letterlijk in beweging komen precies wat de cliënt nodig heeft om ander passend werk of een volgende stap in de loopbaan te vinden.

Je leert bij ons als coach om je cliënt vanaf de start activerend te begeleiden met een mix van loopbaan- en persoonlijke coaching. We weten uit onze eigen ruime ervaring dat je hiermee een forse versnelling geeft aan het gehele traject dat de cliënt doorloopt van zelfinzicht naar alternatief werk. Handelingsgericht leren bevordert ook diens zelfvertrouwen en daarmee het persoonlijk leiderschap.
Ook leren we je om al aan het begin van het coachtraject met je cliënt in kaart te brengen waar deze bij voorbaat tegenop ziet. En ook welke positieve verrassingen onderweg de cliënt voor diens gevoel juist zouden aanmoedigen. Door het een met personal coaching te normaliseren en het ander via activiteiten te bevorderen, wordt een stevige extra hefboom gecreëerd. Deze helpt ook bij het bevorderen van het commitment, eigenaarschap en leiderschap van de cliënt om er echt helemaal voor te gaan. Dit alles met slechts één doel: dat de cliënt zo snel mogelijk het gewenste eindresultaat bereikt.

Benieuwd naar onze andere trainingen? Hier vind je alle in company trainingen.

Plan gratis adviesgesprek in

Actiocoaching

Kom in beweging

Kwaliteitskenmerken voor de cliënt |

 • Persoonlijk & maatwerk: Jouw ambities en potentieel staan centraal.
 • Praktisch & activerend: Jij werkt ervaringsgericht en gemotiveerd.
 • Betrouwbaar & hoogwaardig: Jij boekt een duurzaam eindresultaat.
 • Vlot & Veilig: Het traject duurt zo kort mogelijk met behoud van controle.

We werken met groepen van 6 - 12 deelnemers

De 7 stappen |

 1. Individuele intake : Welke vraag is leidend voor jouw traject?
 2. Groepsworkshop 1 : Kick-off.
 3. Individueel gesprek : Wat brengt jou in beweging?
 4. Groepsworkshop 2 : Pijlen op de toekomst.
 5. Individueel gesprek : Wat word je volgende werkplek?
 6. Groepsworkshop 3 : Slagvaardig netwerken.
 7. Individueel gesprek : Wat is jouw actieplan?

trainers

Rob Hogewoning en Christien Boonstra

★★★★★

Rob Hogewoning
Trainer / Coach

Meerdimensionaal naar doelen en vraagstukken kijken, maakt me enthousiast. Mijn benadering is uitdagend, gecombineerd met warmte en veel humor. Als het moet pak ik stevig door, want soms is een respectvol breekijzer onmisbaar. Vertrouwen vind ik een belangrijke basis, ik kom graag na wat ik beloof.

Na mijn studie econometrie rolde ik in loondienst van de ene in de andere lijn- en projectmanagementbaan gericht op veranderen, waarbij ik uiteindelijk in het HRM-vak belandde. Sinds 2000 werk ik als zelfstandig professional en ik vind het leuk om mijn praktijkervaringen aan anderen over te dragen als opleider, trainer, spreker en auteur. Lange wandelingen maken door de natuur geven mij inspiratie en vormen voor mij ideale momenten om te reflecteren en nieuwe ideeën te krijgen.

Samen met collega-coach Maria Noordman schreef ik 2 boeken.
– Omgaan met dilemma’s – Werken met polariteiten in begeleidingstrajecten (2006)
– APK voor de Coach, 30 manieren om te reflecteren op je jezelf als coach (2012)

Uitgeverij is Boom Nelissen, Amsterdam.

★★★★★

Christien Boonstra
Trainer / Coach

Wat mensen beweegt en wat dat betekent in de zakelijke context boeit mij enorm. Mensen naar een plek begeleiden waar ze hun talenten en mogelijkheden optimaal gebruiken. Daarin zit mijn kracht en bevlogenheid.

In mijn opleidingen wordt hard gewerkt en wordt veel positieve energie losgemaakt.

Als Senior HR adviseur heb ik veel functies bekleed voor diverse organisaties. Mijn ervaring strekt zich uit over uiteenlopende branches: de IT-sector, de zorg, de media en de financiële dienstverlening.

Om zelf bij te tanken verblijf ik een paar keer per jaar op Ameland; daar is ook de naam van ons opleidingsinstituut ontstaan.

Praktische informatie

Voor wie

Iedereen die gedwongen of vrijwillig op zoek is naar ander passend werk en/of een volgende ontwikkelingsstap in de eigen loopbaan.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via info@boeii.nl of 06-48470957

Maatwerk

De training bestaat uit 6 - 8 dagdelen. In overleg met de opdrachtgever wordt maatwerk toegepast rekening houdend met de specifieke organisatiecontext en eigen leerbehoeften.

is deze opleiding geschikt voor mij?

Plan een gesprek in onze agenda

Uitgelichte ervaringen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

★★★★★

Iris Passchier over Annette | Oud-deelnemer

Annet heeft bij het leiderschapsprogramma waarin ik deelnam gezorgd voor een veilige context waarin tegelijkertijd geleerd en veranderd kon worden. Zij voelt aan wat er in de groep aan de orde is en zorgt ervoor dat dit goed op tafel komt. Haar zijn en aanpak brengen rust, diep inzicht en inclusiviteit. Annet reikt gedoseerd theorie aan. Mijn kijk op leiden, organiseren, veranderen en mijn eigen aanpak is door dit programma blijvend veranderd.

Opdrachtgevers

Enkele van de bedrijven waar onze deelnemers werken